Επεισόδια στην Ιταλία: Ζητούν να ανοίξουν εστίαση και καταστήματα

Γερμανοί ακτιβιστές ζητούν σκληρό lockdown - Έστησαν φέρετρα στο Βερολίνο

Διαδηλώσεις στη Ρώμη για το σκληρό lockdown / Reuters

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Ρώμη της Ιταλίας, με εκατοντάδες πολίτες να ζητούν το άνοιγμα ης εστίασης, των γυμναστηρίων και άλλων καταστημάτων που παραμένουν εδώ και πολύ καιρό κλειστά λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία - Πάνω από 10.000 σε ένα 24ωρο

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά μια μειοψηφία, με παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων, πέταξε μπουκάλια και μολότοφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών.

Επεισόδια στη Ρώμη για τα κλειστά καταστήματα

Μέλη του κινήματος «Io apro» που σημαίνει «Ανοίγω» σήκωσαν τα χέρια ψηλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το lockdown / AP Images, LaPresse

Πέντε άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα, ενώ εξακριβώθηκαν τα στοιχεία περίπου 100 διαδηλωτών. Αρκετοί προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή της Ρώμης, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν, διότι δεν είχε δοθεί άδεια για την κινητοποίηση, λόγω και της απαγόρευσης συνωστισμού.

Διαμαρτυρία στη Ρώμη για το lockdown

Διαμαρτυρία στην καρδιά της Ιταλίας για τα κλειστά μαγαζιά / AP Images, LaPresse

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά για να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν την βία, και επανέλαβαν ότι αυτό που ζητούν είναι να ξαναδουλέψουν άμεσα για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Γερμανία: Έστησαν φέρετρα έξω από την Καγκελαρία

Ακτιβιστές μιας οργάνωσης έστησαν φέρετρα μπροστά από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στο Βερολίνο τη Δευτέρα, για τους νεκρούς που άφησε πίσω την η πανδημία.

«Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν, οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά και οι εντατικές μονάδες στα νοσοκομεία είναι υπερπλήρεις τώρα» είπε μια από τους ακτιβιστές, ζητώντας σκληρότερο lockdown στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top