Εμπρηστική δήλωση Αλτούν: «Καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων» η Ελλάδα

Άμεση η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Για εσωτερική κατανάλωση είναι η εμπρηστική ρητορική Ερντογάν εκτιμά η Αθήνα - ρεπορτάζ από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 8/4/21

Προκλητική στάση απέναντι στη χώρα μας κρατά η Τουρκία, η οποία αυτή τη φορά ανεβάζει πολύ τους τόνους, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις». Κι όλα αυτά, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Ελληνοτουρκικά: Διάλογο με φόντο... προκλήσεις θέλει η Τουρκία

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και με ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, επιτίθεται στην Ελλάδα και την κατηγορεί για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και το ΡΚΚ.

Δένδιας από Σερβία: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεισφρήσει στα Βαλκάνια

Φαχρετίν Αλτούν

Ο πρόεδρος Ερντογάν με τον Φαχρετίν Αλτούν- φωτογραφία ΑΡ

Παράλληλα, κάνει λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας, τη στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. «Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας» καταλήγει η ανάρτηση του Αλτούν.

 

Άμεση η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», σημείωσε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top