AstraZeneca: «Παγώνουν» οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 στην Πορτογαλία

Φόβοι για το εμβόλιο μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη. AP Hub Video

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποφάσεις για αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων. Χθες, και η Πορτογαλία αποφάσισε με να μη χορηγεί το συγκεκριμένο εμβόλιο στους άνω των 60 ετών.

AstraZeneca: Νεκρός 59χρονος μετά από θρόμβο στο κεφάλι στη Μ. Βρετανία

«Θέλω να επισημάνω ότι στόχος της εκστρατείας εμβολιασμών στην Πορτογαλία είναι να σώζει ζωές και να προλαμβάνει σοβαρή ασθένεια», δήλωσε η επικεφαλής της Αρχής Υγείας της χώρας Γκράσα Φρέιτας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

AstraZeneca: Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν το εμβόλιο

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ειδικής ομάδας εμβολιασμών Ενρίκε Μέλο δήλωσε ότι η απόφαση να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 60 θα έχει μονάχα «μικρό» αντίκτυπο στην εκστρατεία εμβολιασμού.

 AstraZeneca

«Παγώνουν» οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στους πολίτες άνω των 60 ετών στην Πορτογαλία. ap images

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη λάβει ανάλογα μέτρα. Η Γαλλία χορηγεί το εμβόλιο στους 55 και άνω, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ολλανδία στους άνω των 60 ετών, ενώ η Μεγάλη Βρετανία συνέστησε το εμβόλιο να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 30 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε ορισμένους ενήλικες που έλαβαν το εμβόλιο αυτό, τονίζοντας όμως ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων του.

Στη χώρα μας αναμένονται σήμερα οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο και είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν περιορισμοί σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top