Η «Μrs. Tinder» είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η επαγγελματική πορεία της Whitney Wolfe Herd και ο δύσκολος χωρισμός

Στιγμιότυπα από τα γραφεία του «Bumble» της Whitney Wolfe Herd. Video Reuters

Η Whitney Wolfe Herd είναι σήμερα η νεαρότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σε ηλικία μόλις 31 ετών και φιγουράρει στη λίστα του Forbes, με κέρδη 1,3 δισεκατομμυρίων.

Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη για το 2021

Βασική πηγή των εσόδων της είναι η εφαρμογή γνωριμιών «Bumble» που λάνσαρε το 2014. Σκοπός της εφαρμογής είναι η ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να λαμβάνουν πρωτοβουλίες τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους ζητήματα. 

Forbes: Αυτοί είναι οι 40 δισεκατομμυριούχοι που πλούτισαν από την πανδημία

 

«Το Bumble είναι το αποτέλεσμα μιας τρομερής δουλειάς που δείχνει στις γυναίκες ότι μπορούν και πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση. Όταν οι σχέσεις είναι καλύτερες για τις γυναίκες, είναι καλύτερες για όλους. Σε όλους αυτούς που κάνουν την πρώτη κίνηση, είστε το σήμερα. Πιστέψτε στον εαυτό σας και κάντε τον πόνο σκοπό. Μεταχειριστείτε τους ανθρώπους με καλοσύνη και ονειρευτείτε», έχει πει η ίδια για το δημιούργημά της, παροτρύνοντας όλες τις γυναίκες να κάνουν το πρώτο βήμα σε ό,τι τους ενδιαφέρει.

Σήμερα οι μετοχές της «Bumble» εκτιμώνται στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Whitney Wolfe Herd

Η Whitney Wolfe Herd είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο. Instragram

Η σχέση με τον ιδρυτή του Tinder και το άσχημο τέλος

Σε ηλικία 23 ετών η Whitney Wolfe Herd μαζί με άλλους τρεις άνδρες συνεργάστηκε για τη δημιουργία της γνωστής εφαρμογής γνωριμιών Tinder, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

Whitney Wolfe Herd Bumble

Το διάστημα εκείνο η Herd διατηρούσε σχέση με τον συνιδρυτή του Tinder, Justin Mateen. Όταν αποφάσισαν να χωρίσουν, ο Mateen
άρχισε να την παρενοχλεί, προσβάλλοντας την. Όταν η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, η Herd κινήθηκε νομικά, μηνύοντας τον παλιό της σύντροφο για σεξουαλική παρενόχληση. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, δέχθηκε δεκάδες απειλητικά μηνύματα στα social media και ενώ η ίδια περνούσε μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο.

Η σχέση των δύο συνιδρυτών του Tinder έληξε δικαστικά. Η Herd απομακρύνθηκε από την εφαρμογή γνωριμιών, λαμβάνοντας αποζημίωση  1 εκατ. ευρώ. 


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top