Αιματηρή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μοζαμβίκη - Δεκάδες νεκροί

Όσοι επέζησαν ψάχνουν να βρουν τους συγγενείς τους

Αιματηρή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μοζαμβίκη. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες περιπλανώμενοι επιζώντας. AP Hub Video

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση μεγάλης κλίμακας τζιχαντιστών αυτή την εβδομάδα στην πόλη Πάλμα της βόρειας Μοζαμβίκης. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται επτά άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούσαν για να απομακρύνουν σχεδόν 200 ανθρώπους που είχαν οχυρωθεί μέσα σε ξενοδοχείο της πόλης – λιμάνι που έπεσε στα χέρια ενόπλων οργανώσεων, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι, διασώθηκαν από την πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά σε έργα φυσικού αερίου αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ‘Ομαρ Σαράνγκα σήμερα στους δημοσιογράφους.

Μοζαμβίκη: Χιλιάδες περιπλανώμενοι ψάχνουν σωτηρία

Μετά τη φρικτή επίθεση των τζιχαντιστών, όσοι επέζησαν περιπλανώνται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα γύρω από την πόλη, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Στο λιμάνι της Πέμπα, μερικά πλοία και πιρόγες που μεταφέρουν διασωθέντες έφτασαν τις τελευταίες ημέρες. 

Υπάρχουν πολλές οικογένειες εδώ που αναζητούν συγγενείς τους. Χωρίς πόρους, εκατοντάδες κάτοικοι της Πάλμα έφυγαν με τα πόδια, διανύοντας χιλιόμετρα προς τα βόρεια σύνορα με την Τανζανία ή προς καταυλισμούς εκτοπισμένων, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες. 

Πολλοί είναι εξαντλημένοι, χωρίς τροφή, φτάνουν με πρησμένα πόδια, αναφέρουν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top