Διώρυγα Σουέζ: Ξανακόλλησε αλλά αποκολλήθηκε τελικά το πλοίο Ever Given

Περίπου 370 πλοία είναι σε αναμονή για να περάσουν από τη διώρυγα

Oι εξελίξεις για το θέμα με το πλοίο που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στη διώρυγα του Σουέζ- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 28/3/21

Mετά από επτά μέρες προσπαθειών φαίνεται πως κατάφεραν να αποκολλήσουν το τεράστιο πλοίο Ever Given που έχει κλείσει τη διώρυγα του Σουέζ, από τις 23 Mαρτίου. 

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το πλοίο «κόλλησε» ξανά, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλέστηκε το Reuters. Το πλοίο των 400 μέτρων και των 220.000 τόνων φαίνεται πως παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, ξανακλείνοντας τη διώρυγα. Μέχρι πρότινος, είχε επιτευχθεί η στροφή του πλοίου κατά 80% προς τη σωστή κατεύθυνση και είχε αποκολληθεί μερικώς.

Διώρυγα του Σουέζ: Καρέ - καρέ η επιχείρηση απομάκρυνσης του Ever Given

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τάνκερ ξεκόλλησε και έτσι ανοίγει πλέον τη σημαντική δίοδο για την παγκόσμια εμπορική ναυσιπλοΐα. 

https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/537371/diwryga-soyez-mporei-na-xreiastoyn-meres-gia-thn-apokollhsh

Το πλοίο που έχει προσαράξει, φράζοντας τη διώρυγα του Σουέζ- φωτογραφία ΑΡ

Σουέζ: Μέρες ή εβδομάδες μπορεί να χρειαστούν για την αποκόλληση του πλοίου

Για τη μετακίνησή του χρειάστηκε να αφαιρεθούν τόνοι άμμου από τον βυθό. Ωστόσο, η πλώρη του φέρεται να είναι ακόμη κολλημένη και ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα απεγκλωβιστεί εντελώς, ώστε να ανοίξει η διώρυγα. Σημειώνεται ότι στις δύο πλευρές περιμένουν περίπου 370 πλοία, γεμάτα εμπορεύματα, καύσιμα και ζώα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top