Διώρυγα του Σουέζ: Καρέ - καρέ η επιχείρηση απομάκρυνσης του Ever Given

Έχει αποκλείσει μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου

Η επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ ξεκίνησε και πάλι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ever Given  - επιχείρηση ρυμούλκησης

(AP Photo/Mohamed Elshahed)

Αν αποτύχει η απόπειρα αποκόλλησης του 400 μέτρων Ever Given, το οποίο προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων νωρίς την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου, θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια το πρωί της Κυριακής.

Για να αποκολληθεί το πλοίο θα πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι άμμου γύρω από την πλώρη του.

επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς

(AP Photo/Mohamed Elshahed)

Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφου ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Αίγυπτο για την αποκόλληση του πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ ευχαρίστησε σήμερα ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης του Ever Given

(AP Photo/Mohamed Elshahed)

Τόνισε ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ χρησιμοποιεί όλη την εσωτερική τεχνογνωσία και εξοπλισμό για την επίλυση του προβλήματος.

«Παλεύουμε ενάντια στο χρόνο για να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία στη ζωτική θαλάσσια αρτηρία που εξυπηρετεί ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top