AstraZeneca: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Τι ανακοίνωσε εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρίας

Εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για περιορισμούς στις εξαγωγές. 

Και στην Ελλάδα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβόλιο της AstraZeneca

Λόγω προβλημάτων παραγωγής, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εργοστάσια παραγωγής εκτός ΕΕ προκειμένου να μπορέσει να παραδώσει τα εμβόλιά της στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης. Ωστόσο, θα υπάρξουν περιορισμοί στις εξαγωγές. 

AstraZeneca: Θα προμηθεύσει με ακόμα λιγότερες δόσεις την ΕΕ

«Δυστυχώς περιορισμοί στις εξαγωγές θα μειώσουν τις παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους και πιθανόν και το δεύτερο τρίμηνο» επεσήμανε εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι είχαν ανακύψει νέα προβλήματα στην προμήθεια των εμβολίων, καθώς η AstraZeneca ανακοίνωσε πως θα παραδώσει 25% λιγότερες δόσεις στην ΕΕ από αυτές που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Συγκεκριμένα η βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία θα προμηθεύσει στην ΕΕ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με 30,1 εκατομμύρια δόσεις, μόλις το ένα τρίτο των συμβατικών της υποχρεώσεων, όπως αποκάλυπτε έγγραφο που δημοσίευσε το Reuters.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top