ΗΠΑ: Ακυρώθηκε συνεδρίαση της Βουλής υπό τον φόβο επίθεσης στο Καπιτώλιο

Προειδοποίηση δυνάμεων ασφαλείας για απειλή από παραστρατιωτικές οργανώσεις

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 10/1 για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ακυρώθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετά από προειδοποιήσεις των δυνάμεων ασφαλείας για πιθανή νέα επίθεση παραστρατιωτικών οργανώσεων κατά του Καπιτωλίου. Την είδηση επιβεβαίωσαν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star, Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Εισβολή Καπιτώλιο: Είχαν στόχο να αιχμαλωτίσουν και να δολοφονήσουν

Πληροφορίες που μετέδωσε χθες, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, έλεγαν ότι οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτήν.

Εθνικά στρατεύματα φυλάσσουν το Καπιτώλιο- φωτογραφία ΑΡ

Εθνικά στρατεύματα φυλάσσουν το Καπιτώλιο- φωτογραφία ΑΡ

Όπως μεταδίδει το Politico, την αστυνομία του Καπιτωλίου, ομάδες πολιτοφυλακής σχεδιάζουν να παραβιάσουν το Καπιτώλιο με την πεποίθηση ότι η 4η Μαρτίου - την ημέρα που ορκίστηκαν οι νέοι πρόεδροι μέχρι το 1937 - είναι η ημέρα που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στην εξουσία.

«Ο Τραμπ έχει ευθύνη να τους πει να σταματήσουν», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Michael McCaul (R-Texas), κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σύμφωνα με το ίδιο μέσο. 

Πάντως, η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top