ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση για εισβολή στο καπιτώλιο- Σε επιφυλακή οι αρχές

Ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι αρχές αναλαμβάνουν την ισχυρή περιφρούρηση του καπιτωλίου μετά από νέα προειδοποίηση απειλών/ Reutersconnect

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, συνεδρίαση του σώματος, έπειτα από προειδοποιήσεις δυνάμεων επιβολής του νόμου για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης παραστρατιωτικών οργανώσεων κατά του Καπιτωλίου, ανέφερε η Washington Post.

Την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτή.

Καπιτώλιο: Ρεπουμπλικανός βουλευτής «πιάστηκε» να μεταφέρει κρυφά όπλο

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένα «πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί» να επιτεθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου στην έδρα του Κογκρέσου.

«Αστακός» το Καπιτώλιο στην Ουάνσιγκτον

Όπως γράφουν τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως πιστεύουν ομάδες συνωμοσιολόγων, σηματοδοτεί την « ορκομωσία για δεύτερη θητεία» του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την πραγματικότητα ηττήθηκε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν. 

Δίκη Τραμπ: «Είχε φυτέψει τον σπόρο της επίθεσης πριν την 6η Ιανουαρίου»

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες για πιθανή απειλή έρχεται δύο μήνες μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου,όταν χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο ναό της αμερικανικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top