Μιανμάρ: Δύο νεκροί από τα αστυνομικά πυρά - Ανάμεσά τους ένας ανήλικος

Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μιανμάρ παρά την αστυνομική βία. AP Hub Video

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στο Μανταλέι, στην κεντρική Μιανμάρ, από πυρά των δυνάμεων επιβολής του νόμου, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της στρατιωτικής χούντας. Ανάμεσα στα θύματα και ένας ανήλικος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Άλλοι 30 τουλάχιστον διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Μιανμάρ: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών

Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν σε ένα ναυπηγείο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εγείροντας φόβους για συλλήψεις εργαζομένων που είχαν κινητοποιηθεί κατά του πραξικοπήματος. Διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρολικά σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις συλλήψεις, ενώ ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας, η οποία στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Μιανμάρ

Η κλιμάκωση της βίας σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον θάνατο μιας 20χρονης διαδηλώτριας, της Μία Τουάτε Τουάτε Κενγκ, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρες την 9η Φεβρουαρίου.

Η στρατιωτική χούντα δε σταματά να εντείνει την πίεση στο κίνημα υπέρ της δημοκρατίας. 

Μιανμάρ νεκροί

Παρά το γεγονός αυτό, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν εκ νέου σήμερα τους δρόμους της Γιανγκόν, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Ζητούν την επιστροφή της πολιτικής κυβέρνησης, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την κατάργηση του Συντάγματος, που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τους στρατιωτικούς. 

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι και έβαλε τέλος σε μια εύθραυστη δημοκρατική μετάβαση 10 ετών, οι διαμαρτυρίες της διεθνούς κοινότητας και η ανακοίνωση νέων κυρώσεων δεν αποτρέπουν τους στρατηγούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top