Στο μισό οι παράνομες συνοριακές διελεύσεις τον Ιανουάριο στην Ευρώπη

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Frontex

μεταναστευτικό

Ο αριθμός των παράνομων διαβάσεων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης τον Ιανουάριο μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα σε σχεδόν 5.800 διελεύσεις, κυρίως λόγω των χαμηλότερων αριθμών στις μεταναστευτικές διαδρομές στη Μεσόγειο, σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς της Frontex, της υπηρεσίας ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Frontex, σχεδόν 2.100 παράτυποι μετανάστες έφθασαν στις Καναρίους Νήσους τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, περισσότεροι από το διπλάσιοι από τον Ιανουάριο του 2020. Ωστόσο, ο αριθμός δεν συμπεριλήφθηκε στο μηνιαίο σύνολο για παράνομες διασυνοριακές διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι προκαταρκτικός υπολογισμός, αναφέρει η υπηρεσία.

Μεταναστευτικό: Επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Οι πολίτες από το Μάλι και το Μαρόκο αντιπροσώπευαν τις περισσότερες αφίξεις σε αυτή τη διαδρομή.

Η Κεντρική Μεσόγειος σημείωσε πτώση κατά 51% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα είχε λιγότερες από 900 διελεύσεις. Οι υπήκοοι της Γουινέας και της Ακτής του Ελεφαντοστού ήταν οι δύο κορυφαίες εθνικότητες σε αυτήν τη μεταναστευτική διαδρομή.

Υπήρξαν 600 ανιχνεύσεις στη Δυτική Μεσόγειο τον Ιανουάριο, 48% λιγότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί αντιπροσώπευαν το 90% όλων των ανιχνεύσεων σε αυτή τη διαδρομή φέτος.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, αναφέρθηκαν περίπου 750 ανιχνεύσεις παράνομων διαβάσεων τον Ιανουάριο στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, λιγότερο από το ένα πέμπτο του αριθμού πριν από ένα χρόνο.

Οι υπήκοοι της Συρίας, της Νιγηρίας και του Καμερούν αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό εκεί.

Τέλος, υπήρξαν σχεδόν 2.200 ανιχνεύσεις στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον περασμένο μήνα, μειωμένες κατά 14% από τον Ιανουάριο του 2020. Οι Σύριοι και οι Αφγανοί ήταν οι δύο κορυφαίες εθνικότητες σε αυτή τη μεταναστευτική διαδρομή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top