Lockdown Ευρώπη: Παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα Γερμανία και Πορτογαλία

Η Βρετανία επιβάλλει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες μπαίνουν σε lockdown, όπως αυτό που ανακοινώθηκε στη χώρα μας, με ορίζοντα τις αρχές Μαρτίου. Στη δυσκολότερη θέση από πλευράς κρουσμάτων βρίσκεται η Γερμανία.

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα νέα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς

Παρατείνει το σκληρό lockdown η Γερμανία

Παράταση του αυστηρού lockdown έως τις 7 Μαρτίου αποφάσισαν σήμερα το ομοσπονδιακό κράτος και κρατιδιακές κυβερνήσεις, σε τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε έξι ώρες. 

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Αργήσαμε με τις εγκρίσεις των εμβολίων»

Όπως ανακοίνωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών θα αποφασίσουν τα ίδια τα κρατίδια, ενώ τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν και πάλι την 1η Μαρτίου. Ευρύτερο άνοιγμα της αγοράς θα αποφασιστεί εφόσον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών πέσει κάτω από το 35. Σήμερα ο δείκτης βρίσκεται στο 67. Η κατάσταση θα αναθεωρηθεί στις 3 Μαρτίου

Παρατείνει το lockdown η Πορτογαλία για να δει αποτελέσματα

Μια ακόμα μεσογειακή χώρα, η Πορτογαλία ετοιμάζεται να παρατείνει το lockdown ως τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων και οι θάνατοι.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ απαγορεύονται όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό που δεν είναι απολύτως απαραίτητα.

Βρετανία: Επιβάλλει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η Βρετανία, η οποία μαστίζεται από την ομώνυμη μετάλλαξη συνεχίζει σκληρούς περιορισμούς και μάλιστα μπλοκάρει επισκέπτες από 33 χώρες να μην την επισκέπτονται. Πώς; Με το να τους υποχρεώνει να μπαίνουν 10 μέρες καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο και να πληρώνουν 1.750 λίρες για τη διαμονή τους. Ευτυχώς το μέτρο αυτό δεν αφορά τους Έλληνες.

Ωστόσο, 200 Βρετανοί, ανάμεσά τους και παιδιά δε δίστασαν 200 άνθρωποι, παραβρέθηκαν στην κηδεία 32χρονου που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Θρήνησαν και κατανάλωσαν αλκοόλ. Χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top