Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Αργήσαμε με τις εγκρίσεις των εμβολίων»

«Ως το τέλος καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού»

Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν

H EE δε βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εμβόλια: Δημοσιεύθηκε η σύμβαση της Sanofi-GSK με την Κομισιόν

Παράλληλα, η κ. φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η ΕΕ άργησε να δώσει εγκρίσεις και προσέθεσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την μαζική παραγωγή, ξεκαθαρίζοντας ότι «Ως ΕΕ δεν κάναμε εκπτώσεις στην ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, και εμμένουμε σε αυτή (ΕΜΑ)», εξηγώντας μάλιστα ότι οι 3-4 επιπλέον εβδομάδες για την αδειοδότηση είναι  επένδυση στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του πληθυσμού. 
«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επισήμανε. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες».

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Ανακοίνωσε δε ότι η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου εργάζεται πάνω στο μελλοντικό  κανονιστικό πλαίσιο για επιτάχυνση της όλης διαδικασίας. 

«Μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού»

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ, ενώ ήδη και παρά τις καθυστερήσεις, η ΕΕ έχει λάβει μέχρι σήμερα 26 εκατομμύρια δόσεις και έχει εμβολιάσει 17 εκ. του πληθυσμού της, τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, η Πρόεδρος υπεραμύνθηκε της κοινής απόφασης για κοινή προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ και επεσήμανε ότι ήδη στην Πολωνία έχει εμβολιαστεί το 94% του ιατρικού προσωπικού, στη Δανία το 93% και στην Ιταλία ήδη το 4% του γενικού πληθυσμού. 

Τέλος, σημείωσε ότι θα ήταν αδιανόητο να είχαν σπεύσει μόνο οι μεγάλοι για προμήθεια εμβολίων, καθώς αυτό θα σήμαινε το τέλος της κοινής αγοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top