ΕΕ: Επιταχύνονται οι παραδόσεις εμβολίων από Pfizer και BioNTech

«Δύσκολοι μήνες ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος»

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τις καθυστερήσεις στις δόσεις των εμβολίων

Επιτάχυνση των παραδόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό στην ΕΕ ανακοίνωσαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech, ενώ υποσχέθηκαν έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Κορωνοϊός: Μαίνεται ο πόλεμος για τα εμβόλια

Οι δύο εταίροι υπολογίζουν «να αυξήσουν τις παραδόσεις από την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου» και να χορηγήσουν «την ποσότητα των δόσεων για την οποία έχουμε δεσμευθεί κατά το πρώτο τρίμηνο», καθώς και «μέχρι 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο τρίμηνο» στο πλαίσιο των υπαρχόντων συμβολαίων, εξήγησε ο Ζιρκ Πέτινγκ, οικονομικός διευθυντής BioNTech σε δήλωσή του που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Μετά την επιβράδυνση των παραδόσεων εμβολίων εξαιτίας των μεταβολών στην αλυσίδα παραγωγής στο εργοστάσιο στην Πουρς του Βελγίου, «επιστρέψαμε στο αρχικό πλάνο παραδόσεων», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της προσωρινής επιβράδυνσης των παραδόσεων στα μέσα του Ιανουαρίου προκάλεσε την οργή πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, πριν ακόμη την σύγκρουση με την εταιρεία AstraZeneca που ακολούθησε για την μείωση της τροφοδοσίας σε εμβόλια.

«Δύσκολοι μήνες ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος»

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι «συνεργαζόμαστε με φαρμακευτικές εταιρείες για να διασφαλίσουμε την παράδοση εμβολίων στους Ευρωπαίους» και πως η εταιρεία Pfizer/ΒιοNTech, «θα παράσχει 75 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους και έως 600 εκατομμύρια συνολικά το 2021». 

Κικίλιας: «Στο φουλ οι μηχανές εμβολιασμού Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο»

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα παραμείνει δύσκολη περίοδος σε ό,τι αφορά στην προμήθεια σε εμβόλια και αναγνώρισε ότι η ΕΕ υπολείπεται του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την εκστρατεία εμβολιασμού.

Το βράδυ της Κυριακής η Πρόεδρος ανακοίνωσε συμφωνία με την AstraZeneca να παραδώσει συνολικά 40 εκ. δόσεις στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top