Ερντογάν: Φιέστα και ύβρεις κατά της Ελλάδας

Νέες προκλήσεις πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία και προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Αυτήν τη φορά, ο σουλτάνος μιλώντας στην καθέλκυση μιας νέας φρεγάτας χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακό γείτονα».

Ερντογάν: «Μπορεί ξαφνικά μια νύχτα να έρθουμε»

Από τη μία, οι υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες «Μπελλάρα». Από την άλλη, φρεγάτες τουρκικής σύλληψης και κατασκευής. Το παιγνίδι στο Αιγαίο αλλάζει και ο Ερντογάν το ξέρει. Στριμωγμένος στη γωνία από δικά του λάθη, αναζητά έναν εχθρό για να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του.

«Είμαστε μια χώρα που μπορεί με τις δική της δύναμη και ξεπερνά τις δυσκολίες και τα κρυφά και φανερά εμπάργκο που εφαρμόζουν οι παγκόσμιοι προμηθευτές» 

Η απάντηση στις προκλήσεις

Η χώρα μας θωρακίζει και τη συμμαχία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η συνεκπάιδευση ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή του Κιλκίς στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης «ΠΗΓΑΣΟΣ 21».

Δένδιας: «Δεν συζητάμε θέματα εθνικής κυριαρχίας»

Δένδιας: Διερευνητικές μόνο για υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ

Στο διπλωματικό πεδίο η ελληνική αντιπροσωπεία ετοιμάζεται για την Κωνσταντινούπολη αποφασισμένη να μην παραβιάσει καμιά από τις «κόκκινες» γραμμές της. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ήταν σαφής στη συνέντευξή του: «Διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, όταν κριθεί σκόπιμο. Θέλω να επισημάνω, επίσης, ότι στις διερευνητικές δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Δεν συζητείται θέμα που αφορά την εθνική κυριαρχία», τόνισε.

Σε αυτό το κλίμα οι διερευνητικές είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν μόνο μια ή δυο ημέρες. Αν διαπιστωθεί μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών, η Ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στον διάλογο. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top