Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Θυμήθηκε πάλι το Casus Belli στο Αιγαίο

Και μήνυμα στην ΕΕ ότι εάν επιβάλλει κυρώσεις θα καταστρέψει τον διάλογο

To video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει διερευνητικών επαφών     

H απόφαση της Τουρκίας για το casus belli  (αιτία πολέμου) δεν έχει αλλάξει διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, προτού αναχωρήσει για την Τουρκία, μετά τις επαφές που είχε με αξιωματούχους της ΕΕ.    

Τσαβούσογλου- Στόλτεμπεργκ: Συζητούν για αποφυγή ατυχημάτων στη Μεσόγειο

Αφορμή η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο, στο οποίο όπως τόνισε η κατάσταση είναι διαφορετική. 
«Στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όπως δεν έχει αλλάξει και η απόφαση που έχει πάρει η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Και κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα που έχει έρθει στην εξουσία τήρησε την ίδια αποφασιστική θέση και δεν υποχώρησε. Διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης  στο POLITICO, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου,  ότι «εάν η ΕΕ αποφασίσει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, θα καταστρέψει τον διάλογο», ενώ «αντίθετα, αν επιλέξει να αποφύγει τις κυρώσεις και να αναζωογονήσει τις ενταξιακές συνομιλίες, τότε η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσπαθήσει να πληροί όλα τα κριτήρια».

Συνάντηση Σχοινά -Τσαβούσογλου: «Είναι ώρα για θετικά βήματα»

Ο Υπουργός δήλωσε στο Politico πως «είπα σε όλους ότι τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα… αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας». 

Δένδιας: Ιστορική στιγμή η υπερψήφιση της επέκτασης χωρικών υδάτων σε Ιόνιο

Για μια ακόμη φορά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας χαρακτήρισε φίλο του τον Νίκο Δένδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top