Βρετανία: Νόμιμη η ποδηλατάδα του Τζόνσον 11 χλμ μακριά από το σπίτι του

Τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε το lockdown

Μπόρις Τζόνσον

Αντιδράσεις φαίνεται πως προκάλεσε η βόλτα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο εν μέσω αυστηρού lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του.

Τζόνσον: «Σταδιακή θα είναι η διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων»

Ο Τζόνσον έκανε βόλτα με το ποδήλατό του σε πάρκο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 11,2 χιλιομέτρων από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, η βόλτα δεν ήταν παράνομη. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι παράνομη», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC.

Νωρίτερα ο Βρετανός υφυπουργός Εσωτερικών, Κιτ Μόλτχαους, ξεκαθάρισε ότι οι τοπικές βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται μέσα στο lockdown. «Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο να κάνει όταν ασκείται είναι να μένει σε τοπικό επίπεδο, τώρα το τοπικό επίπεδο είναι ανοιχτό σε ερμηνείες, αλλά ο κόσμος γνωρίζει εν γένει τι σημαίνει τοπικό» δήλωσε στο Sky News. «Αν πραγματικά κάνεις άσκηση και δε βγαίνεις έξω για άλλον σκοπό, κοινωνικούς σκοπούς, τότε αυτό φαίνεται απολύτως λογικό», συμπλήρωσε.

Τζόνσον: Τρίτο καθολικό lockdown στην Αγγλία έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την Evening Standard, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top