Moderna: Ξεκινά σήμερα η διανομή του εμβολίου της στις χώρες της Ε.Ε

Οι ανακοινώσεις της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας

To ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου για το εμβόλιο της Moderna- μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 6/1/21

Το εμβόλιο της Moderna, το δεύτερο κατά σειρά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που πήρε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ξεκινά το «ταξίδι» του σήμερα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αδειοδότηση εμβολίου Μοderna υπό όρους  

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, η διανομή των εμβολίων της ξεκινά σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Kuehne+Nagel, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία logistics.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα συντονιστεί από τον κεντρικό κόμβο της εταιρίας για μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Η ΕΕ αγοράζει επιπλέον 80 εκατ. δόσεις από τη Moderna

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ορόσημο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το εμβόλιο της Moderna στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη. Η διανομή του εμβολίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα logistics που έχει κληθεί να συντονίσει η εταιρία μας στα δέκα χρόνια λειτουργίας της. Αισθάνομαι δέος για την αφοσίωση της ομάδας μας, η οποία μας έχει φέρει έως εδώ, και είμαι πραγματικά υπόχρεος προς όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές μας, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη βοήθεια και την υποστήριξη τους καθόλη της διάρκεια αυτής της προσπάθειας» είπε ο Dan Staner, αντιπρόεδρος της Moderna.

Επιπρόσθετα, η Moderna δημοσίευσε τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της, ενόψει του 39ου Ετήσιου Συνεδρίου της J.P. Morgan για την Υγεία, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) και στο οποίο συμμετέχει διαδικτυακά.  

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna:

  • έχει αποτελεσματικότητα 94,1% στον γενικό πληθυσμό και 90,9% στις βαριές περιπτώσεις
  • χορηγείται ως δύο ενέσεις στο χέρι, σε απόσταση 28 ημερών
  • μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης 2° έως 8°C για 30 ημέρες
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top