Κορωνοϊός Εμβόλιο: Η ΕΕ αγοράζει επιπλέον 80 εκατ. δόσεις από τη Moderna

Πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για προμήθεια επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 160 εκατομμύρια.

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Moderna για κατεπείγουσα χρήση

Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, ύστερα από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με την εταιρία.

«Καθώς το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται πλέον στην προετοιμασία για τη διανομή του εμβολίου, αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές, η δέσμευσή μας για τη συνεργασία με κυβερνήσεις και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλή», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Μoderna: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

Ποιες οι συνθήκες μεταφοράς και η θερμοκρασία συντήρησης του εμβολίου

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Moderna έχει ανανεώσει τον οδηγό χειρισμού και διανομής του εμβολίου της, ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα μεταφοράς σε τοπικό επίπεδο υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε υγρή μορφή στους 2 με 8°C.

Αυτή η εξέλιξη διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία μεταφοράς του εμβολίου σε δυσπρόσιτες περιοχές και εξαλείφει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό των πληθυσμών. Όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα στο έτος, το εμβόλιο της Moderna μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης 2° έως 8°C για 30 ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top