Μoderna: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

Στόχος είναι η αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητάς του

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 16/11 για το εμβόλιο της Moderna

Τη χορήγηση των πρώτων δόσεων εμβολίου σε εθελοντές εφήβους στη Φάση 2/3 της κλινικής μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιό της ξεκινά η Moderna.

Moderna: Η Ελβετία αυξάνει την παραγγελία της για 7,5 εκατομμύρια δόσεις

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, η οποία υποστηρίζει ότι το εμβόλιό κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικό κατά 94,1%,  αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών. Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Moderna: Παρήγαγε αντισώματα που εντοπίστηκαν 90 μέρες μετά τη δεύτερη δόση

Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την BARDA και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την Φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς,» σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του» κατέληξε.

   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top