Δε βάζει μυαλό ο Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι δε θα πάει στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η ανάρτησή του στο Twitter

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Τα γεγονότα της Τετάρτης μέσα και έξω από το Καπιτώλιο φαίνεται πως «δεν άγγιξαν» τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προκαλεί με ένα ακόμα tweet.

Εισβολή Καπιτώλιο: Ο Τραμπ έκανε πάρτι και παρακολουθούσε τα επεισόδια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, δε θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. «Σε όλους όσοι ρωτούν δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε ομιλία τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020. Μάλιστα, ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να κινηθούν προς το Καπιτώλιο.

Οι σκηνές χάους και βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τον Μπάιντεν να κάνει λόγο για «επίθεση στην αμερικανική δημοκρατία». Τα επεισόδια ξέφυγαν με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι οπαδοί του Τραμπ έκαναν «γυαλιά καρφιά» τα γραφεία του Καπιτωλίου και πολλοί αξιωματούχοι φυγαδεύτηκαν.

Μετά από τέσσερις ώρες απόλυτου χάους, η κατάσταση επανήλθε. Ο Τραμπ, ο οποίος έμεινε αμέτοχος κατά το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων, κάλεσε μέσω ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος τους υποστηρικτές του να γυρίσουν σπίτι, τονίζοντας ωστόσο ότι «τους έκλεψαν τις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top