Κροατία: 7 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό - Τρεις μετασεισμοί σήμερα

Η πόλη της Πετρίνια έχει μείνει χωρίς ρεύμα

Τις πληγές της μετρά η Κροατία τις τελευταίες ώρες, καθώς ο απολογισμός των νεκρών μετά τον χθεσινό σεισμό των 6,3 ρίχτερ, ανέρχεται σε 7 άτομα, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα άτυχο 13χρονο κορίτσι.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν τρεις νέοι ισχυροί μετασεισμοί, 4,7, 4,8 και 4,1 ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 20.

Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κροατία - Κατέρρευσαν κτίρια

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο καταστροφικός σεισμός έγινε 43 χλμ νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, ενώ αποτελεί τον δεύτερο σεισμό που σημειώθηκε στη χώρα από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, καθώς τότε ο πρώτος ήταν 5,2 ρίχτερ.
 
Τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων μιλούν για χιλιάδες κτήρια που κατέρρευσαν, αλλά και πολλούς ανθρώπους που έχουν ανασυρθεί από αυτά μετά από ώρες προσπάθειας από τις ομάδες διάσωσης. Ειδικότερα, η πόλη Πετρίνια έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δένδιας: H Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Κροατία μετά τον σεισμό

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην πόλη, ανακοίνωσε χθες ότι οι αρχές πρόκειται να στείλουν κοντέινερ για να διαμείνουν προσωρινά οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων κρίνονται επισφαλή. 
 
Ο καταστροφικός σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, Αυστρία και Σλοβενία.

Σεισμός Κροατία: Στους 6 οι νεκροί - Ανάμεσά τους ένα 13χρονο κορίτσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top