Σεισμός Κροατία: Στους 6 οι νεκροί - Ανάμεσά τους ένα 13χρονο κορίτσι

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας στο Κέρσκο

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στην Κροατία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δένδιας: H Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Κροατία μετά τον σεισμό

«Μέχρι στιγμής, στα περίχωρα της πόλης Γκλίνα έχουμε πέντε θύματα. Μαζί με το (13χρονο) κορίτσι από την Πέτρινια, τα θύματα είναι συνολικά έξι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμο Μέντβεντ.

Στιγμιότυπα λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κροατία- βίντεο Reuters

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τα πέντε από τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες από το χωριό Μάγισκε Πόλιανε, κοντά στην Γκλίνα.

Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κροατία - Κατέρρευσαν κτίρια

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 20 πιο ελαφρά. Οι έρευνες στα συντρίμμια για επιζώντες συνεχίζονται.
 

Χαλάσματα πλημμύρισαν τους δρόμους στην Πέτρινια της Κροατίας- φωτογραφία ΑΡ

Χαλάσματα πλημμύρισαν τους δρόμους στην Πέτρινια της Κροατίας- φωτογραφία ΑΡ

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος έσπευσε στην Πέτρινια, ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή ορισμένοι κάτοικοι της πόλης γιατί διακυβεύεται η ασφάλειά τους.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Ν1, με διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς από τα χαλάσματα έναν άνδρα και ένα παιδί. Σε άλλες εικόνες φαινόταν ένα σπίτι, η στέγη του οποίου έχει καταρρεύσει.

Ο Τόμισλαβ Φαμπιάνιτς, επικεφαλής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών στη Σίσακ, κοντά στην Πέτρινια, δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες στην Πέτρινια και στη Σίσακ. «Υπάρχουν κατάγματα, διασείσεις και ορισμένοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν», είπε.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχει ο στρατός, ενώ η παροχή ηλεκρικού ρεύματος έχει διακοπεί στo κέντρο της πόλης.

Ο στρατός συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης - φωτογραφία ΑΡ

Νωρίτερα, το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA μετέδωσε πως ο μοναδικός σταθμός πυρηνικής ενέργειας στο Κέρσκο που βρίσκεται 100 χλμ από το επίκεντρο έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ και στις γειτονικές Βοσνία και Σερβία. Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) και το επίκεντρό ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

Χθες Δευτέρα σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Κροατία και πάλι κοντά στην Πέτρινια προκαλώντας μόνο ελαφρές υλικές ζημιές. Τον Μάρτιο σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 27.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top