Δένδιας: H Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Κροατία μετά τον σεισμό

Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό της δοκιμαζόμενης χώρας

Νίκος Δένδιας

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον λαό της Κροατίας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια, εξέφρασε στον Κροάτη ομόλογό του, ο Νίκος Δένδιας.

«Επικοινώνησα με τον ομόλογό μου της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν (Gordan Grlic Radman) προκειμένου να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο λαό της χώρας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια» γνωστοποίησε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Να σημειωιθεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε σήμερα την κεντρική Κροατία και έγινε αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες

Οι διασώστες ανέσυραν πολλούς ανθρώπους από τα κτίρια που κατέρρευσαν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει η πόλη Πέτρινια, που ήταν στο επίκεντρο του σεισμού, και, καθώς έπεσε η νύχτα, το κέντρο της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Στην κεντρική πλατεία, πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί εντελώς. Με μπουλντόζες, αστυνομικοί και στρατιώτς προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top