Νορβηγία: Κατολίσθηση εξαφάνισε μισό χωριό – Δεκάδες αγνοούμενοι

Τουλάχιστον εννέα οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νορβηγία, καθώς μετά από κατολίσθηση στο χωριό Gjerdrum εξαφανίστηκε το μισό χωριό, με αποτέλεσμα να είναι δεκάδες οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής υπάρχουν τουλάχιστον εννέα τραυματίες, ενώ άγνωστος προς το παρόν είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. 

 

 

Όλα συνέβησαν στις 04:00 το πρωί. Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση και περίπου 40 άτομα της ομάδας διάσωσης έφτασαν στο σημείο, ξεκινώντας την επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων. 

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Υπήρξε μια μεγάλη κατολίσθηση και είμαστε στην διαδικασία εκκένωσης κατοίκων από την περιοχή», δήλωσε ο τοπικό δήμαρχος, Άντερς, Σίνσεν στην εφημερίδα VG. «Αρκετοί από αυτούς έχουν χάσει τα σπίτια τους και φυσικά είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.

 

 

«Δεν έχουμε καταφέρει να ψάξουμε όλα τα σπίτια που έχουν πληγεί από την κατολίσθηση, επομένως είναι αβέβαιο εάν υπάρχουν τραυματίες που δεν έχουν βρεθεί. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο διάσωσης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», είπε ο Κέτιλ Ρίνγκσεθ, επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Η κατολίσθηση έκοψε έναν δρόμο μέσα στο χωριό, αφήνοντας μια βαθιά χαράδρα. Οι γεωλόγοι από την Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας αξιολογούν επί του παρόντος το σημείο όπου συνέβη η κατολίσθηση για να προσδιορίσουν εάν είναι ασφαλές να εισέλθουν τα πληρώματα διάσωσης.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top