Μετάλλαξη Κορωνοϊού: Μπλοκαρισμένα χιλιάδες φορτηγά στη Μεγάλη Βρετανία

Ένταση μεταξύ οδηγών και αστυνομίας στο Ντόβερ

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν τα φορτηγά στο Ντόβερ. AP Hub Videos

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα τελευταία 24ωρα οι εικόνες με ουρές χιλιομέτρων φορτηγών που είχαν αποκλειστεί για σχεδόν 48 ώρες στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας. Τελικά, το λιμάνι του Ντόβερ στην Αγγλία, το σημαντικότερο για τη μεταφορά εμπορευμάτων στις απέναντι ακτές, άνοιξε και πάλι από τη μία τα χαράματα.

Νωρίτερα, οργισμένοι οδηγοί φορτηγών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στους δρόμους του Ντόβερ την Τετάρτη, εξαιτίας του αποκλεισμού τους.

Κομισιόν: Μην κλείνετε τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, είχαν αποκλειστεί λιμάνια, ενώ δεκάδες χώρες παγκοσμίως «πάγωσαν» τις αεροπορικές συνδέσεις τους με τη χώρα.

Mετάλλαξη κορωνοϊού: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Βρετανία φορτηγά

Το άνοιγμα του Ντόβερ ακολούθησε μετά τη συμφωνία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, βάσει της οποίας επιτρέπεται πλέον στα χιλιάδες βαριά φορτηγά που είχαν αποκλειστεί να βάλουν ξανά μπροστά. Οι οδηγοί και ορισμένοι επιβάτες, Γάλλοι υπήκοοι, κάτοικοι της Γαλλίας και Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν για αναγκαίο λόγο, θα γίνονται δεκτοί επί γαλλικού εδάφους με αεροσκάφη, πλοία και το Eurostar εφόσον διαθέτουν τεστ αρνητικό 72 ωρών στον κορωνοϊό. 

Όσοι βγαίνουν θετικοί στα rapid test θα αποστέλλονται σε ξενοδοχεία για να μπουν σε καραντίνα.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών θα ξεκινήσουν από αύριο να εξετάζονται για Covid και αν βγουν αρνητικοί στην νόσο, θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη Γαλλία.

«Θα διασφαλίσουμε ότι αύριο θα είμαστε εκεί, παρέχοντας τεστ», είπε ο Σαπς, αλλά προειδοποίησε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο. «Αυτό θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top