Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Υποκλάπηκαν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η Αρχή της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι το συμβάν διερευνάται.

Οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό αναφέροντας:

«Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο . Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε ότι προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει»

FDA: Ασφαλές το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση και έγκριση φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και εμβολίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι υπεύθυνος και για την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Σε παγκόσμιο συναγερμό η Interpol για ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Στην ανακοίνωσή του δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν υπεύθυνος ή εάν διακυβεύονται δεδομένα.

«Ο EMA δε μπορεί να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες θα διατεθούν εγκαίρως», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

ΗΠΑ: Mια ανάσα πριν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Την σκυτάλη από την Βρετανία παίρνουν οι ΗΠΑ, καθώς συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή για  την πολυπόθητη έγκριση από τον αμερικανικό ΕΟΦ.

Στα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεκινήσει την  εκπαίδευση. Ο Έλληνας εγκέφαλος του αμερικανικού κολοσσού, Αλβέρτος Μπουρλά δήλωσε ότι  ετοιμάζουν και δεύτερο εμβόλιο.

«Επεξεργαζόμαστε μία νέα μορφή του εμβολίου που θα είναι σε θέση να μην απαιτεί κατάψυξη στους -70 και να μπορεί να αποθηκευτεί σε ψυγείο», δήλωσε ο CEO της Pfizer.

Τους εμβολιασμούς ξεκινούν και οι Καναδοί με το υγειονομικό προσωπικό και τα γηροκομεία να είναι πρώτα στη λίστα. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top