Σε παγκόσμιο συναγερμό η Interpol για ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 ύποπτα sites

Σε παγκόσμιο συναγερμό έχει τεθεί η Interpol, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το οργανωμένο έγκλημα προσπαθεί ήδη να διοχετεύσει στην παράνομη αγορά εκατομμύρια ψεύτικα εμβόλια.

Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer - Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Interpol έχει ήδη εντοπίσει παγκοσμίως περισσότερα από 3.000 sites που συνδέουν το οργανωμένο έγκλημα με ύποπτες εταιρίες διανομής φαρμάκων και φαρμακεία, τα οποία φαίνεται ότι προετοιμάζονται για την διακίνηση και πώληση πλαστών εμβολίων στην παράνομη αγορά διεθνώς.

Εμβόλια κορωνοϊού: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την έγκριση από τον ΕΜΑ

Ήδη η Interpol έχει στείλει σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» σε 194 χώρες, προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά του Covid-19 και της γρίπης». 

Τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό για να προστατεύσει την ασφάλεια της αλυσίδας τροφοδοσίας των εμβολίων, από τις εταιρίες και τις χώρες παραγωγής προς τη χώρα μας. Ο μεγάλος φόβος είναι το διαδίκτυο, καθώς από εκεί κάποιοι εγκληματίες θα επιχειρήσουν να προμηθευτούν και να προμηθεύσουν ψεύτικα εμβόλια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των πολιτών.

Όπως λένε και στην Interpol, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή στις ελκυστικές προσφορές, που τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top