Συνεχίζεται το μυστήριο με τον μονόλιθο - Πού βρέθηκε αυτή τη φορά

Άγνωστοι τον μετακίνησαν προσπαθώντας να τον καταστρέψουν

Ο μεταλλικός μονόλιθος στη Ρουμανία / Reuters

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από τον μεταλλικό μονόλιθο που εντοπίστηκε αρχικά ση Γιούτα των ΗΠΑ και μετά στη Ρουμανία. Αυτή τη φορά βρέθηκε στη Νήσο Γουάιτ, στη Μάγχη.

Το μυστήριο εύρημα εντόπισε ένας 29χρονος περπατώντας σε βραχώδες σημείο σε παραλία του νησιού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το ποιος τον τοποθέτησε εκεί.

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε ο μυστηριώδης μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα

Ο μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε για πρώτη φορά στις 18 Νοεμβρίου σε μια έρημο στη Γιούτα των ΗΠΑ. Λίγες ημέρες μετά, τέσσερις άνδρες αποφάσισαν να σπρώξουν το μεταλλικό αντικείμενο στο έδαφος ώστε να σπάσει και στη συνέχεια να το μετακινήσουν με τη βοήθεια καροτσιού.

Η ιστορία έγινε viral στο διαδίκτυο. Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο μονόλιθος θυμίζει πολύ τα έργα του Αμερικανού γλύπτη Τζον ΜακΚράκεν, ο οποίος για ένα διάστημα διέμενε στη γειτονική Πολιτεία του Νέου Μεξικού και πέθανε το 2011. Ο γιος του, ο Πάτρικ, είπε πρόσφατα στην εφημερίδα «Times» ότι ο πατέρας του είχε πει το 2002 ότι θα του άρεσε «να αφήσει έργα του σε απομονωμένα σημεία για να τα ανακαλύψει ο κόσμος αργότερα».

Άλλοι πάλι παρατήρησαν ότι αυτή η ανακάλυψη έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και εξέφρασαν την αισιόδοξη άποψη ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top