«Ματωμένη Παρασκευή» στην Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο

Νεκροί δύο έφηβοι την «Black Friday»

εμπορικό κέντρο

Νεκροί έπεσαν δύο έφηβοι μετά από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια τη «Black Friday».

Η αστυνομία δέχτηκε κλήση για πυροβολισμούς μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Όταν έφτασε, βρήκε τα δύο αγόρια ηλικίας 17 και 19 ετών αιμόφυρτα.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα κατέληξε, ενώ ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο εμπορικό. 

ΗΠΑ: Black Friday εν καιρώ κορωνοϊού

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και η αστυνομία έχει ως βασικό ύποπτο έναν άνδρα γύρω στα 20. «Με βάση την προκαταρκτική έρευνα οι Αρχές πιστεύουν ότι αυτός ο πυροβολισμός είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι το αποτέλεσμα ενός ενεργού σκοπευτή», δήλωσε η αστυνομία.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Σακραμέντο Καρλ Τσαν είπε σε δημοσιογράφους ότι το τμήμα ελπίζει να βασιστεί στα βίντεο παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου για τον εντοπισμό του ύποπτου και προέτρεψε σε οποιονδήποτε έχει περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

«Γνωρίζουμε ότι το εμπορικό κέντρο έχει ένα αρκετά ισχυρό υλικό παρακολούθησης, οπότε πρόκειται να είναι κάτι που σίγουρα θα εξετάσουν οι αστυνομικοί των ανθρωποκτονιών», είπε, σύμφωνα με το CNN. 

Υπενθυμίζεται ότι η «Black Friday», «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά είναι μια ιδιαίτερα διάσημη ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), και έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top