Ταϊβάν: Άγριος ξυλοδαρμός και... εντόσθια γουρουνιών στη Βουλή

Γιατί το κοινοβούλιο μετράπησε σε ρινκ

Κάθε άλλο παρά Κοινοβούλιο θυμίζουν οι εικόνες που έρχονται από την Ταϊβάν, όταν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης πέταξαν εντόσθια γουρουνιών στους βουλευτές της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια έντονης δαιφωνίας και... ξύλου.

Ταϊβάν - χοιρινό

Εντόσθια γουρουνιών μέσα στη βουλή της Ταϊβάν.

Ο λόγος της έντονης αυτής διαμάχης είναι ότι οι βουλευτές του κόμματος KMT αντιδρούν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς εισαγωγής χοιρινών από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Τσάι Ινγκ-γουέν επρόκειτο να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εν λόγω απόφαση, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν κουβάδες με εντόσθια γουρουνιών και πιάστηκαν στα χέρια με εκπροσώπους της συμπολίτευσης.

χοιρινό Ταϊβάν

Έντονη αντίδραση από τους πολίτες για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τον περιορισμό εισαγωγής χοιρινών από τις ΗΠΑ. AP Images

Γιατί αντιδρά η αντιπολίτευση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ταϊβάν απαγόρευε την εισαγωγή χοιρινών από τις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί εκτροφείς χρησιμοποιούν ρακτοπαμίνη για την εκτροφή των ζώων. Η ουσία αυτή, η οποία απαγορεύεται στην ΕΕ και στην Κίνα χρησιμοποιείται προκειμένου να μειώσει την ύπαρξη λίπους στα χοιρινά.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ανακούφιση από την Ουάσιγκτον, καθώς αποτελούσε διαφωνία στην από καιρού συζητούμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-Ταϊβάν. Ωστόσο, το KMT της αντιπολίτευσης αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top