Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στη Φινλανδία - Επιδεινώνεται η κατάσταση

Καταγράφει τον δεύτερο χαμηλότερο αριθμών κρουσμάτων στην Ευρώπη

Στιγμιότυπα από τη ζωή στη Φινλανδία. Video Reuters

Η κατάσταση στη Φινλανδία λόγω κορωνοϊού επιδεινώθηκε γρήγορα τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν, παρόλο που η χώρα καταγράφει τον δεύτερο χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για περίοδο 14 ημερών ανερχόταν σε 75,8 χθες Τετάρτη.  Ωστόσο η φινλανδική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα 

Πριν από δύο ημέρες ο δήμαρχος του Ελσίνκι ανακοίνωσε ότι η φινλανδική πρωτεύουσα, η οποία δεν έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής από την πανδημία της Covid-19, θα θέσει σε ισχύ νέους πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Έτσι, αποφασίστηκε:

-    Ο ανώτατος αριθμός ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους περιορίστηκε στους 20 στην περιοχή της πρωτεύουσας από τις 23 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες

-    Για τρεις εβδομάδες παύει η λειτουργία συναυλιών και θεάτρων

-    Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει και απαιτούν από όσους έρχονται από τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για Covid-19 κατά την άφιξή τους και να αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες ή να υποβάλλονται σε τεστ για δεύτερη φορά.

-    Στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι αίθουσες κολύμβησης, τα γυμναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις αθλημάτων θα παραμείνουν ανοικτά με τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης, αλλά οι ομάδες ενηλίκων και τα αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή θα διακοπούν, δήλωσε ο Βαπααβουόρι.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τους νέους περιορισμούς προληπτικούς αλλά αναγκαίους, λόγω του υψηλού κινδύνου ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης αν δεν αναληφθεί δράση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top