Επίσκεψη Πομπέο στην Τουρκία: Θα δει μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Τη χαρά του εκφράζει με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ρεπορτάζ για την περιοδεία Πομπέο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star στις 11 Νοεμβρίου

Περιοδεία σε επτά χώρες – συμμάχους των ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Μάικ Πομπέο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ως τις 23 Νοεμβρίου. 

Επιστολή Πομπέο σε Δένδια: Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες τουρκικές ενέργειες

Σημειώνεται, ότι ο Πομπέο θα συναντηθεί με ηγέτες συμμαχικών χωρών που ήδη έχουν αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του.

Πομπέο προς Ερντογάν: Όχι σε μονομερείς ενέργειες

Σήμερα το μεσημέρι, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ. 

Η άφιξη του Μάικ Πομπέο και της συζύγου του στη Γαλλία, το Σάββατο

Η άφιξη του Μάικ Πομπέο και της συζύγου του στη Γαλλία, το Σάββατο - φωτογραφία ΑΡ 

Κατόπιν, ο Πομπέο θα μεταβεί στην Τουρκία, όμως δε θα έχει συναντήσεις με Τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες. Ανώτερος αξιωματούχος του State Department είπε ότι πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη, που θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθερίων. Ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί αύριο Τρίτη, μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους δύο θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός της συνάντησης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιφέρεια και να προωθήσει τη σθεναρή στάση [των ΗΠΑ] ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Μητσοτάκης – Πομπέο: Στο απόγειό τους οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας

Την ικανοποίησή του για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στις 17 Νοεμβρίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο και παράλληλα, ευχαριστεί τον υπουργό γιατί την ενέταξε στο πρόγραμμα της δεκαήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top