Βρετανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Μπόρις Τζόνσον

«Σύννεφα» στον πυρήνα της κυβέρνησης λίγο πριν το Brexit

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit.

Ο Λι Κέιν συνεργαζόταν με τον Τζόνσον από όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Παρέμεινε πιστός συνεργάτης του -μερικές φορές και αμισθί- όταν ο Τζόνσον παραιτήθηκε εξαιτίας των σχεδίων για το Brexit της προκατόχου του, της Τερέζα Μέι.

Ο Λι Κέιν / AP Images

Ο Κέιν βρίσκεται κοντά στον υψηλόβαθμο σύμβουλο του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αφού συνεργάστηκε μαζί του στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ η συνεργασία τους αναγεννήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, όταν οι Συντηρητικοί κέρδισαν τη μεγάλη εκλογική νίκη της προηγούμενης χρονιάς.

Παρόλα αυτά όμως λέγεται ότι υπάρχει ένταση στο πρωθυπουργικό γραφείο του Τζόνσον, καθώς η στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης δέχεται την κριτική βουλευτών των Συντηρητικών που της καταλογίζουν καθυστερημένη αντίδραση σε ό,τι αφορα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Έπειτα από σοβαρή σκέψη, παραιτήθηκα από διευθυντής επικοινωνίας του Αριθμού 10 και θα αποχωρήσω από τη θέση στο τέλος της χρονιάς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κέιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top