Οι πλυμένες χειρουργικές μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως 10 φορές

Τι έδειξε έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών στη Γαλλία

Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους - βίντεο Reuters

Νέα στοιχεία για τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των χειρουργικών μασκών φέρνει στη δημοσιότητα, γαλλική μελέτη της Ένωσης Καταναλωτών (UFC-Que Choisir).

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Οι γαλάζιες μάσκες, γνωστές ως μίας χρήσης, που συνιστάται να τις πετάμε μετά από 4 ώρες χρήσης, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν έως και 10 φορές αν πλυθούν στους 60°C και σιδερωθούν ή μπουν στο στεγνωτήριο. 

Σύμφωνα με τη γαλλική έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, έχουν την ίδια ικανότητα φιλτραρίσματος όπως την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας: Πώς θα τη χρησιμοποιείτε σωστά

Η ένωση καταναλωτών της Γαλλίας δοκίμασε τρία μοντέλα χειρουργικών μασκών που αγοράστηκαν σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ικανότητες φιλτραρίσματος διατηρήθηκαν σε επαρκές επίπεδο για γενική χρήση.

Επομένως, «οι πλυμένες χειρουργικές μάσκες είναι εξίσου ασφαλείς και προστατευτικές όπως οι υφασμάτινες». Η ένωση καταναλωτών επισημαίνει ότι «σε αντίθεση με τις επίσημες οδηγίες, η επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών μασκών για μη ιατρική χρήση είναι δυνατή, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοσή τους» και παράλληλα «ευεργετική για το περιβάλλον».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top