ΗΠΑ: Tι ζήτησαν οι Ταλιμπάν από τον Μπάιντεν μετά την εκλογή του

«Να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα»

Μπάιντεν

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ζήτησαν σήμερα, Τρίτη, από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Φεβρουάριο με την Ουάσινγκτον και να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα.

Οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα από το Αφγανιστάν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 29 Φεβρουαρίου και η οποία προβλέπει την πλήρη απομάκρυνσή τους ως τον Μάιο, ενώ οι Ταλιμπάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες με την Καμπούλ στη Ντόχα του Κατάρ.

Μπάιντεν: Προετοιμάζεται για την ανάληψη της εξουσίας χωρίς τον Τραμπ

«Το Ισλαμικό Εμιράτο θα ήθελε να υπογραμμίσει στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο και τη μελλοντική κυβέρνηση ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι το πιο λογικό και αποτελεσματικό εργαλείο για να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ των χωρών μας», ανέφεραν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο η βία στο Αφγανιστάν σημειώνει αύξηση, με τους Ταλιμπάν να επιτίθενται στις πρωτεύουσες των επαρχιών, ωθώντας σε κάποιες περιπτώσεις τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν εναντίον τους αεροπορικές επιδρομές, την ώρα που οι ενδοαφγανικές συνομιλίες στο Κατάρ καθυστερούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top