Εκλογές ΗΠΑ: Πού επικρατεί ο Μπάιντεν - Μπροστά ο Τραμπ στην Πενσιλβάνια  

Δικαστές σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του επιτελείου Τραμπ

Σταθερό προβάδισμα Μπάιντεν με 253 εκλέκτορες έναντι 214 για τον Ντόναλντ Τραμπ με την «ψαλίδα» όμως να κλείνει και όλοι πλέον να κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη των αξιωματούχων στις πολιτείες κλειδιά που μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους.

Ο Μπάιντεν πλησιάζει τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια, αν κερδίσει την πολιτεία (20 εκλέκτορες) περνάει στους 273 εκλέκτορες και είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς καμία αμφιβολία. Οι επιστολικές ψήφοι δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν. 

Στις άλλες τέσσερες πολιτείες που δεν έχουν δώσει αποτελέσματα, στις 2 προηγείται ο Μπάιντεν (Αριζόνα και Νεβάδα) και σε 2 προηγείται ο Τραμπ  (Τζόρτζια και Β. Καρολίνα).

Αμερικανικές εκλογές 2020: Κλάπηκαν επιστολικές ψήφοι από την Αριζόνα

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.

Αμερικανικές εκλογές 2020: «Σταματήστε την καταμέτρηση» απειλεί ο Τραμπ

Στη Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

αμερικανικές εκλογές 2020

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

Αμερικανικές εκλογές: Διχασμένοι οι πολίτες - Διαδηλώσεις και συλλήψεις

Δικαστές σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του επιτελείου Τραμπ

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών. 

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους. 

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο Παρασκευή. 

Σταμάτησε προσωρινά η καταμέτρηση στη Φιλαδέλφεια 

Δικαστήριο της Πενσιλβάνια έκρινε ότι οι παρατηρητές της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να στέκονται πιο κοντά για να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων στη Φιλαδέλφεια, μια απόφαση που χαιρετίστηκε αμέσως ως μεγάλη νίκη από τους Ρεπουμπλικάνους.

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα δικαστήριο δεν έχει διαπιστώσει παρατυπίες στην καταμέτρηση σε αυτήν την πόλη.

Η καταμέτρηση, ωστόσο, διακόπηκε για ένα διάστημα, καθώς οι Δημοκρατικοί προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας για να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε απέρριψε, ούτε αποδέχτηκε την προσφυγή και η καταμέτρηση ξανάρχισε.

εκλογές ΗΠΑ 2020

Στην κομητεία Αλεγκένι πάντως οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να σταματήσουν την καταμέτρηση μέχρι αύριο, κατόπιν συμφωνίας με τοπικό δικαστήριο. Αφορμή στάθηκαν τα περίπου 29.000 κακοτυπωμένα ψηφοδέλτια που έπρεπε να ξανασταλούν σε ορισμένους ψηφοφόρους. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να μην τα μετρήσουν μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε λήγει η διορία για την παραλαβή επιστολικών ψήφων που στάλθηκαν ανήμερα των εκλογών.

Καταγγέλει εκλογική νοθεία ο Τραμπ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με περαιτέρω νομικές ενέργειες ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών σε ορισμένες πολιτείες, καταγγέλλοντας, χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ σε tweet, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top