Αμερικανικές εκλογές: Διχασμένοι οι πολίτες - Διαδηλώσεις και συλλήψεις

Πληροφορίες για οπλισμένους οπαδούς του Τραμπ

Βίντεο από τις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη - βίντεο Reuters

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, το βέβαιο είναι πως θα βρει την κοινωνία διχασμένη. Ήδη, το προηγούμενο βράδυ σημειώθηκαν διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και συλλήψεις δεκάδων ψηφοφόρων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. 

Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Έξι εκλέκτορες μέχρι την εκλογή Μπάιντεν

Μετά την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, παρόλο που η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται, οπαδοί του με καπέλα που έγραφαν «Make America Great Again» συγκεντρώθηκαν έξω από εκλογικό τμήμα στη Maricopa της Αριζόνα, κρατώντας πινακίδες που αναπαρήγαγαν τις κατηγορίες για απάτη. Κάποιοι ήταν οπλισμένοι, σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους, ενώ κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με οπλισμένο διαδηλωτή.

Αστυνομικοί της κομητείας μπήκαν στο εκλογικό τμήμα καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος συνεχώς αυξανόταν.

Σύλληψη διαδηλωτή στο Όρεγκον - φωτογραφία ΑΡ

Η αστυνομία του Πόρτλαντ προχώρησε σε 10 συλλήψεις και κατέσχεσε πυροτεχνήματα, σφυριά και ένα τουφέκι, ενώ η κυβερνήτης του Όρεγκον κινητοποίησε την Εθνοφρουρά της πολιτείας αυτής για να αντιμετωπίσει «εκτεταμμένα επεισόδια βίας».

Επεισόδια και συλλήψεις στο Πορτλαντ- βίντεο Ruptly

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ χθες το βράδυ, καθώς ακτιβιστές που αιτούνται να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η καταμέτρηση των ψήφων των αμερικανικών εκλογών πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ατλάντα, το Ντιτρόιτ, η Νέα Υόρκη και το Όκλαντ. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη περίπου 50 ανθρώπων κατά τις διαδηλώσεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ στην πόλη. Το USA Today αναφέρει ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε σε κατάσχεση όπλων.Συλλήψεις έγιναν επίσης στη Μινεάπολη.

Στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εκλογικό κέντρο και φώναζαν «Σταματήστε την καταμέτρηση».

Στο Μανχάταν οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Οι Νεοϋορκέζοι φώναζαν «Ζητάμε Δημοκρατία» και «Κάθε ψήφος μετράει» καθώς εκατοντάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την πόλη. Δεκάδες άνθρωποι που διαδήλωναν εναντίον του Τραμπ συνελήφθησαν έξω από τη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης στη Λεωφόρο του Μανχάταν, το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το Associated Press.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top