Αμερικανικές εκλογές 2020: Κλάπηκαν επιστολικές ψήφοι από την Αριζόνα

Διετάχθη έλεγχος για αυτές που καθυστερούν

Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι Αρχές στην Αριζόνα, καθώς όπως διαπιστώθηκε κλάπηκαν επιστολικές ψήφοι από γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων.

Αμερικανικές εκλογές 2020: «Σταματήστε την καταμέτρηση» απειλεί ο Τραμπ

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Εισαγγελέα της Αριζόνα, ένας αγρότης ονόματι Μπράιαν Ρουίζ εντόπισε την περασμένη Παρασκευή, κοντά σε διασταύρωση θαμμένες κάτω από πέτρες και μπετόν 18 επιστολικές ψήφους και τις παρέδωσε στην αστυνομία του Γκλέντεϊλ, που επιβεβαίωσε ότι ήταν σφραγισμένες.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, οι επιστολικές ψήφοι είχαν κλαπεί από ιδιωτικά γραμματοκιβώτια σε μια γειτονιά στο Γκλέντεϊλ. Η αστυνομία την επομένη τις παρέδωσε στους κατόχους τους, για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί κι άλλες επιστολικές ψήφοι.

Διετάχθη έλεγχος για επιστολικές ψήφους που καθυστερούν

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν, της Περιφέρειας της Κολούμπια, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπογράψει διαταγή με την οποία θα απαιτεί να διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος, δύο φορές την ημέρα, στα ταχυδρομεία τα οποία εξυπηρετούν Πολιτείες οι οποίες παραλαμβάνουν επιστολικές ψήφους και μετά την ημερομηνία των εκλογών.

Ορισμένες Πολιτείες, όπως η Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα, βάση της νομοθεσίας τους, δέχονται και μετρούν τις ψήφους που φτάνουν τις επόμενες ημέρες. Σε μια αγωγή που κατατέθηκε ωστόσο αναφέρεται ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS) παρέδωσε περίπου 150.000 ψηφοδέλτια την Τετάρτη. Από αυτά, περίπου 8-9.000 παραδόθηκαν μετά την Τρίτη, μολονότι είχαν ταχυδρομηθεί την Κυριακή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top