Γαλλία: Μπορούν να ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ, αλλά όχι από όλα τα ράφια

Οι καταναλωτές επιτρέπεται να αγοράζουν μόνο τρόφιμα

Απαγορεύτηκε η πώληση «μη απαραίτητων» προϊόντων, όπως βιβλία, ρούχα, καλλυντικά, στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας με απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Jean Castex. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, καθώς οι καταστηματάρχες παραπονέθηκαν ότι ήταν άδικο τα σούπερ μάρκετ να συνεχίσουν να πωλούν, ό,τι δεν μπορούσαν τα μικρότερα καταστήματα.

Γαλλία: Σε ισχύ από το πρωί το νέο lockdown - Κοσμοσυρροή στα κομμωτήρια

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, τα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία δε θα επιτρέπεται πλέον να πωλούν «μη απαραίτητα» προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Γαλλία ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες, αφού μικρότερα καταστήματα που πωλούν τα «μη απαραίτητα» προϊόντα αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των νέων κανόνων περιορισμού.

Ο κ. Castex είπε: «Η πώληση προϊόντων που έχουν ήδη απαγορευτεί σε μικρά, τοπικά καταστήματα θα απαγορεύεται πλέον να πωλείται σε σούπερ μάρκετ. Προτρέπω όλους, τους καταστηματάρχες, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να σέβονται τον περιορισμό. Διακυβεύεται η επιβίωση της οικονομίας και της συλλογικής μας υγείας».

Σε lockdown η Γαλλία - Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για ένα μήνα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έθεσε τη χώρα σε καραντίνα ενός μήνα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά της πανδημίας που τους τελευταίους μήνες είναι ανεξέλεγκτη.

Τα μέτρα που ισχύουν στη Γαλλία: 

  • Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους και μπορούν να βγαίνουν εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος. 
  • Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί εκτός του σπιτιού του χρειάζεται να έχει μαζί του ειδικό έγγραφο που θα δικαιολογεί την παρουσία του έξω. 
  • Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, μια διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο lockdown την άνοιξη, όταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν κλείσει.
  • Τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.
  • Η εστίαση αλλά και τα καταστήματα κλείνουν, εκτός από σουπερμάρκετ και φαρμακεία.Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό το μέτρο ενδέχεται να εξεταστεί σε δύο εβδομάδες και όχι σε τέσσερις.
  • Οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό παραμένουν ανοικτές, μεταξύ αυτών οι υπηρεσίες των δήμων.
  • Απαραίτητη η τηλεργασία όπου είναι εφικτό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top