Σεισμός Σμύρνη: Στους 69 οι νεκροί - 949 οι τραυματίες

Ανασύρθηκε ζωντανός 70χρονος μετά από 33 ώρες στα ερείπια

Ώρες αγωνίας κυλούν στη Σμύρνη, καθώς διανύουμε το δεύτερο 24ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό στο ανατολικό Αιγαίο, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και στη Σάμο, αλλά και τον θάνατο δύο παιδιών. Παρόλο που οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 8 κτίρια, οι ελπίδες για επιζώντες εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, οι νεκροί στην Τουρκία από τον φονικό σεισμό έφτασαν τους 69, ενώ υπάρχει μεγάλος φόβος πως όσο περνούν οι ώρες θα μεγαλώσει πολύ περισσότερο. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 949 και από αυτούς οι 220 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία, ενώ 729 πήραν εξιτήριο. Oκτώ άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, με τους τρεις να είναι σοβαρά.

Από τις 17.00 τοπική ώρα (18.00 Ελλάδας) σήμερα, 987 μετασεισμοί, με 43 από αυτούς να έχουν μέγεθος 4 βαθμών έχουν σημειωθεί στην περιοχή, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Ερντογάν: Κάθε προσβολή στον Προφήτη στοχεύει σε όλους τους μουσουλμάνους

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν πως από τον σεισμό έχουν τραυματιστεί 896 άνθρωποι, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 8 κτίρια - φωτογραφία ΑΡ

Ανασύρθηκε ζωντανός 70χρονος μετά από 33 ώρες

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου, που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό  O Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών «Riza Bey», ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια, που κατέρρευσαν την Παρασκευή.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια, δίνοντας μήνυμα ελπίδας, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο, καθώςόσο οι ώρες περνούν τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σμύρνης, υπάρχουν τουλάχιστον 180 εγκλωβισμένοι,

Το Σάββατο σε δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως θα στηρίξει στον μέγιστο βαθμό όλους τους πληγέντες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «θα χτιστούν νέα σπίτια το συντομότερο δυνατό» και πως «θα βρούμε στο μεταξύ σπίτια για να μείνουν οι πληγέντες».

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα, ενώ έχουν στηθεί 3.000 αντίσκηνα και ήδη χρησιμοποιούνται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top