Ερντογάν: Κάθε προσβολή στον Προφήτη στοχεύει σε όλους τους μουσουλμάνους

Τι είπε για τις προσβολές εναντίον του και τι στους πληγέντες της Σμύρνης

«Πρώτα ο Αλλάχ θα φτιάξουμε νέα σπίτια στους πολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους στον φονικό σεισμό στη Σμύρνη, σεισμό και θα τους τα παραδώσουμε» ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι 15 άνθρωποι είναι στην εντατική. 

Τουρκία: Θρήνος στα ερείπια – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Σε ομιλία του στο 7ο Έκτακτο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αμέσως μετά τον σεισμό οι Υπουργοί και βουλευτές του έτρεξαν να βοηθήσουν τους πολίτες της Σμύρνης.

Σεισμός - Τουρκία: Μήνυμα μέσω Twitter έστειλε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο επιτέθηκε και πάλι στη Δύση λέγοντας ότι «εκείνοι που πιστεύουν ότι απειλείται η ευημερία και η ασφάλειά τους μπαίνουν στον βάλτο του φασισμού. Βλέπουμε ότι η δυτική νοοτροπία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, με την πρώτη σοβαρή κρίση αμέσως κατέρευσε», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι «ο αυξανόμενος αντι-ισλαμισμός σε ορισμένες χώρες, ειδικά στη Γαλλία, δείχνει ότι συνεχίζεται η στρεβλή νοοτροπία». «Όσοι τρέφουν μίσος για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους με θρησκευτικό φανατισμό, δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να κρύψουν τα αισθήματά τους. Οι ασχήμιες που επιδεικνύονται ενάντια στον προφήτη μιας θρησκείας, ενάντια στους κυβερνώντες μιας χώρας, υπό την κάλυψη της ελευθερίας, βλάπτουν την έννοια της Δημοκρατίας. Είναι οδυνηρό που ο δρόμος που ξεκίνησε ως ευρωπαϊκές αξίες να οδηγείται στην υπεράσπιση μεγάλων προσβολών ενάντια στα σύμβολα άλλων πεποιθήσεων και κοινωνιών. Γνωρίζουμε αυτά τα γεγονότα πολύ καλά. Κάθε προσβολή στον Προφήτη μας στοχεύει ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο. Οι προσβολές εναντίον μου είναι προσβολές εναντίον όλων των πολιτών της Δημοκρατίας μας», ανέφερε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top