Η έξαρση του κορωνοϊού μειώνει τις συνεδρίες στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών

Θα πραγματοποιούνται μόνο οι απαραίτητες

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Μειώνονται οι συνεδρίες στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών στις απολύτως απαραίτητες λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η γερμανική προεδρία σε συνεννόηση με τους μόνιμους αντιπροσώπους των Κρατών Μελών.

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγή στους κανόνες για το χρέος στην ΕΕ

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star Θάνος Αθανασίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, «το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει αρχίσει να πλήττει ιδιαίτερα τις πρωτεύουσες της ΕΕ και τις Βρυξέλλες. Τα ποσοστά των κρουσμάτων στις Βρυξέλλες είναι σήμερα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Επομένως, πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και προσοχή όταν οργανώνουμε  συναντήσεις με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες».

«Λόγω του υψηλού και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 και σε διαβούλευση με τους εταίρους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αποφάσισε να μειώσει τις φυσικές συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο ελάχιστο απαραίτητο. Οι εικονικές συναντήσεις θα περιορίζονται επίσης σε θέματα προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους χωρικούς, προσωπικούς και τεχνικούς πόρους της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου και της Προεδρίας», αναφέρει.

Θα πραγματοποιούνται μόνο οι απαραίτητες συναντήσεις

Μόνο οι ουσιαστικές συναντήσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της ΕΕ ή για το συντονισμό της αντίδρασης στην κρίση Covid-19 θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται αυτοπροσώπως - και μόνο με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, όπως επεσήμανε.

«Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το πακέτο ανάκαμψης συγκαταλέγονται στα έργα προτεραιότητας. Είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χωρίς προσωπικές διαπραγματεύσεις και συναντήσεις. Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας, ο κοινός στόχος πρέπει να παραμείνει για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με επιτυχία το συντομότερο δυνατό και να αποδειχθεί η ικανότητα δράσης της Ευρώπης. Υπήρξε πολύ ευρεία υποστήριξη για αυτήν την προσέγγιση μεταξύ των πρεσβευτών της ΕΕ σήμερα», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top