Ο Πάπας Φραγκίσκος φόρεσε για πρώτη φορά μάσκα σε δημόσια λειτουργία

Στο παρελθόν είχε δεχθεί επικρίσεις για τη μη χρήση μάσκας στις ακροάσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος φόρεσε για πρώτη φορά μάσκα σε δημόσια λειτουργία, στην οποία παρευρέθηκε ο ίδιος αλλά και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες για να προσευχηθούν για την επικράτηση παγκόσμιας ειρήνης.

Ο Πάπας έβγαλε τη μάσκα προκειμένου να εκφωνήσει τον λόγο του στους πιστούς, και την φόρεσε ξανά μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του. Στο παρελθόν ο Ποντίφικας φορούσε μάσκα μόνο εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στις εβδομαδιαίες ακροάσεις του στο Βατικανό.

Παράλληλα, έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, καθώς εθεάθη να μη φοράει μάσκα στις γενικές ακροάσεις και πολλές φορές δεν τηρούσε την απαιτούμενη απόσταση από τους επισκέπτες του.

Η δημόσια λειτουργία έλαβε χώρα στη Βασιλική της Σάντα Μαρία ιν Αρατσέλι στη Ρώμη, ενώ την ίδια στιγμή Εβραίοι, Βουδιστές, Μουσουλμάνοι, Σιχ και Ινδουιστές προσεύχονταν για την ειρήνη σε άλλα σημεία της Ρώμης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ιταλία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 10.874 νέες μολύνσεις Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος από τα 9.338 κρούσματα χθες Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top