Κορωνοϊός: Ποια χώρα θα κυκλοφορήσει rapid test για γάμους και συνέδρια

Προκειμένου να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της

Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή στη Σιγκαπούρη - βίντεο Reuters

Γρήγορα τεστ κορωνοϊού για συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις, όπως γάμους και επιχειρηματικά συνέδρια, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Σιγκαπούρη, η οποία θέλει να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της.

Κορωνοϊός: Πώς γίνονται τα rapid tests και πόσο κοστίζουν;

Η Σιγκαπούρη είχε από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ασία λόγω των εξάρσεων σε πολυπληθείς κοιτώνες εργαζομένων, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί σημαντική πτώση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του έτους θα διευκρινίσει τις εκδηλώσεις για τις οποίες θα απαιτούνται γρήγορα τεστ για την είσοδο των συμμετεχόντων, προσθέτοντας ότι πιθανόν να περιλαμβάνουν επιχειρηματικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, γαμήλιες δεξιώσεις και live παραστάσεις. Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται έως 100 άτομα να παρευρίσκονται σε γάμους και θρησκευτικές τελετές. 

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα λεγόμενα τεστ αντιγόνων που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα λεπτά αλλά είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα συνηθισμένα τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR). Έως το 3% των ανθρώπων μπορεί να βρεθούν ψευδώς θετικοί χρησιμοποιώντας τεστ αντιγόνων, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης, προσθέτοντας ότι αυτό το «πρόβλημα πρέπει να σταθμιστεί με την ανάγκη να ανοιχθεί η κοινωνία και η οικονομία». 

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που περιορίζουν σε πέντε τα άτομα που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως ελπίζουν να αυξήσουν τον αριθμό αυτό σε οκτώ τις επόμενες εβδομάδες, εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει χαμηλός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top