Κοινή δήλωση Μπορέλ – Φερέιρα για τις εκλογές στα Κατεχόμενα

«Μια λύση στο Κυπριακό θα ήταν προς όφελος της Ε.Ε.»

Μπορέλ

Κοινή δήλωση εξέδωσαν σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell και η Επιτρόπος Ferreira σχετικά με την εκλογική διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζοντας ότι «μια λύση στο Κυπριακό θα ήταν προς όφελος της Κύπρου και της Ε.Ε. εν γένει».

Συγκεκριμένα, στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν: «η Τουρκοκυπριακή κοινότητα επέλεξε τον κ. Ersin Tatar ως νέο ηγέτη της. Είναι σημαντικό τώρα να δούμε μια εποικοδομητική δέσμευση με σκοπό την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης διευθέτησης και επανένωσης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και παραμένει πλήρως δεσμευμένη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και της επανένωσης που βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC), συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 και 789 του ΣΑΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ. Μια λύση στο Κυπριακό θα ήταν προς όφελος της Κύπρου και της Ε.Ε. εν γένει», αναφέρουν.

«Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, διμερώς και πολυμερώς, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της Ε.Ε.», καταλήγουν.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top