Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Σε μόλις 32 μέρες αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια

 Στις ΗΠΑ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια - βίντεο Reuters

Ξεπέρασαν σήμερα τα 40 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των μολύνσεων όσο και των θανάτων πιθανότατα είναι πολύ πιο υψηλοί.

Ευρώπη κορωνοϊός: Περισσότερα μέτρα καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

H εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι χρειάστηκαν μόλις 32 ημέρες για να αυξηθούν τα κρούσματα από τα 30 εκατομμύρια στα 40 εκατομμύρια παγκοσμίως. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σημειώθηκαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως, καθώς οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 400.000 ημερησίως, κάτι που δεν είχε προηγούμενο.

Κατά μέσον όρο, την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν γύρω στα 347.000 κρούσματα την ημέρα, από 292.000 την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Κορωνοϊός: Ο πρώτος κοινός χάρτης των 27 - Η επικινδυνότητα στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία παραμένουν οι τρεις χώρες που δέχονται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη. Τα κρούσματα στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Αμερική αποτελούν το 47,27% των παγκόσμιων. Στις ΗΠΑ, καταγράφονται 247 μολύνσεις ανά 10.000 κατοίκους. Στην Ινδία και τη Βραζιλία, ο δείκτης αυτός ανέρχεται αντίστοιχα σε 55 και 248 ανά 10.000 κατοίκους.

Τα νέα κρούσματα αυξάνονται και πλέον έχουν ξεπεράσει τα 150.000 ημερησίως στην Ευρώπη, καθώς χώρες όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Ουκρανία, η Κύπρος και η Τσεχία καταγράφουν ρεκόρ.

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Ευρώπη

Στην Ευρώπη αναλογεί πάνω από 17% των κρουσμάτων του ιού και το 22% των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 παγκοσμίως. Τμήματα της Βρετανίας τέθηκαν σε lockdown, η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ άλλες χώρες κλείνουν σχολεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά να υπάρξει πακέτο τόνωσης της οικονομίας, καθώς στις ΗΠΑ ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια, με ρεκόρ κρουσμάτων και εισαγωγών σε νοσοκομεία να καταγράφονται σε πολλές πολιτείες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top