Χουλούσι Ακάρ προς Ελλάδα: «Είμαστε αποφασισμένοι, μη μας δοκιμάζετε»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας

Χουλούσι Ακάρ

«Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί, μη μας δοκιμάζετε», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, απευθυνόμενος στην Ελλάδα.

Ακάρ: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»

Σε νέες δηλώσεις του από τη στρατιωτική ακαδημία, ο Χουλούσι Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι «είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του εθιμικού δικαίου, για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας». 

Eντός των ορίων της Navtex εισήλθε το Oruc Reis 

Ο Χουλούσι Ακάρ τόνισε ακόμη πως «όλος αυτός ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, οι προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με το δίκαιο, δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν ανταπόκριση. Σε κάθε ευκαιρία γίνονται επιθέσεις και κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση. Γιατί; Εξαιτίας της στήριξης που παρείχε η Δύση προκλήθηκε μια κακομαθημένη συμπεριφορά. Και οι τρίτες πλευρές δεν προσεγγίζουν την επίλυση των προβλημάτων με αρκετή αντικειμενικότητα, ουδετερότητα και κοινή λογική. Σε κάθε συνάντηση που έχουμε με τις τρίτες πλευρές το αναφέρουμε αυτό και τους καλούμε να συμπεριφέρονται με κοινή λογική. Κάποιοι, πίσω από τις κλειστές πόρτες ενώ παραδέχονται πολλά πράγματα, όταν βγουν έξω λένε καθαρά ότι δεν μπόρεσαν και δε θα μπορέσουν να τα πουν».

Σύμφωνα με τον Χουλούσι Ακάρ, η Τουρκία δε θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. «Γι’ αυτό λέμε είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί. Μη μας δοκιμάζετε, ελάτε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται με συνομιλίες, με διαπραγματεύσεις, να τα λύσουμε αυτά με διάλογο», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top