AstraZeneca: Έκανε ξανά δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου στην Ιαπωνία

Σε ποιες χώρες ξεκίνησαν εκ νέου οι δοκιμές

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επαναλήφθηκαν οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ιαπωνία.

AstraZeneca: Αρρώστησε και δεύτερη εθελόντρια των δοκιμών του εμβολίου

Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι σε συνομιλίες με τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές για τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να ξαναρχίσουν οι δοκιμές του εμβολίου της στις ΗΠΑ, όπου εξακολουθούν να είναι σε παύση.

Οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου διακόπηκαν τον περασμένο μήνα μετά την εμφάνιση ανεξήγητης ασθένειας σε έναν μετέχοντα. Μολονότι οι περισσότερες δοκιμές επαναλήφθηκαν, αυτές στις ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε παύση, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές διεύρυναν την έρευνά τους, είχε μεταδώσει το Reuters την Τετάρτη.

ΠΟΥ για κορωνοϊό: «Πάνω από όλα» είναι η ασφάλεια του εμβολίου

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δοκιμή πρώτου προς μέσου σταδίου του πειραματικού της εμβολίου κατά του ιού ξανάρχισε στην Ιαπωνία έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τις εθνικές ρυθμιστικές Αρχές, την Japanese Pharmaceuticals και την Medical Devices Agency.

Ήδη έχουν ξαναρχίσει οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top